Ollilan tupa

Kevät keikkuen tulevi!

Pitkän talven jälkeen tulee kevät

Huhtikuussa kevät alkaa tehdä tuloaan ja keväällä aletaan odottamaan kesää. Valon määrä lisääntyy ja illat pimenee entistä myöhemmin. Se saa ajatukset kesää kohti. Keväällä säät ovat vaihtelevia ja takatalvi voi yllättää. Huhti- tai toukokuussa voi sataa lunta ja voidaan kokea suuriakin läpötilaeroja. Näin kävi tänä viikonloppunakin ja sukset sai taas kaivaa esille, kun maassa oli 15 senttiä uutta lunta ja ulkona pakkasta. Moni harmistuu tästä, mutta EloKinkerissa me olemme joka säästä mielissämme. Luontoliikunta ja ulkoilu ovat meille tärkeitä joka säässä ja sää onkin enemmän lähinnä pukeutumiskysymys. Luonnosta ja liikunnasta voi nauttia joka säällä. 

Arvot ohjaavat toimintaamme

EloKinker Oy:lle tärkeimmät arvot ovat hyvinvointi, osallisuus, kestävä kehitys, luonto ja yhteisöllisyys. Nämä arvot ovat yrityksen toiminnan kulmakiviä, ja ne näkyvät kaikessa tekemisessä. Haluamme olla mukana rakentamassa terveellisempää ja kestävämpää tulevaisuutta, ja tämä heijastuu niin tuotevalikoimassamme kuin tapahtumissamme. Pidämme hapanjuurileivonnan kursseja eri paikoissa ja tarvittaessa "höystettynä" erilaisella lisäohjelmalla. Lähes kahden vuoden aikana olemme pitäneet kursseja Liperissä Kaatamon Erän majalla, Liperin Yhteisötalolla, Ravintola Omarissa, asiakkaan kotona ja Ollilan tuvalla hyvin erilaisilla kokoonpanoilla. Kursseillamme on ollut henkilöitä kahdeksasta kahteenkymmeneenviitteen samalla kertaa. Palvelu räätälöidään aina asiakkaiden toiveiden mukaan. 

Tällä viikolla Ollilan tuvalla leivottiin hapanjuurileipää

Erilaiset ympäristöt innostavat myös meitä yrittäjiä. On kiva lähteä tutustumaan uusiin paikkoihin ja luontoon sen ympärillä. Toimiminen erilaisissa ympäristöissä haastaa myös meitä kehittämään omaa toimintaamme uudella tavalla ja löytämään ratkaisuja erilaisiin käytännön pulmiin. Iso plussa on myös paikallistuntemus ja uudet tuttavuudet eri aloilta.

Tällä viikolla saimme olla mukana Pop up Kinkereissä, erään työyhteisön Tyhy-päivässä, jossa myös saateltiin ihanaa työkaveria vapaille. Hapanjuurileivonta vaatii aikaa, joten välillä jää hyviä taukoja päivän lomaan. Nämä päivät ovat hyvin voimaannuttavia myös meille, sillä EloKInkerin työ on hyvin erilaista omaan päivätyöhön verrattuna. Usein työyhteisö haluaa viettää aikaa osittain myös keskenänsä ja reflektoida yhteistä matkaa työrintamalla, jolloin meille yrittäjille jää pieni hetki aikaa omaan tyhy-toimintaan esimerkiksi lenkkeillen ympäröivässä luonnossa. Sitä me emme totisesti jätä käyttämättä. Toki huolehdimme siitä, mitä olemme luvanneet myös ruokatarjoilujen merkeissä. 

Liikkumalla hyväö oloa

Meille molemmille liikunta on tärkeä osa arkea. Myös EloKinkerin alkujuuret juontavat yhteisiin liikuntahetkiin, jossa ideointia syntyy parhaiten. Yrityksen nimikin syntyi yhdessä räntäsateella pyöräillessä. Liikuntamuoto valitaan säätä tutkaillen, mutta joka päivä pääsee ulkoilemaan ja liikkumaan luonnossa. Mitä siitä, vaikka keli on haastava, sillä siitäkin voi nauttia. Kohta voi vain uneksia kovasta lumituiskusta kasvoja vasten, kunnes taas päästään ensi talveen. Ennen sitä nautitaan kevään ja kesän ihanista keleistä luonnossa.

Miten sinä olet liikkunut lähipäivinä ja oletko nauttinut vaihtelevista keleistä?

Tsemppiterkuin Kirsi ja Sari

Takaisin blogiin